QQ登录

只需一步,快速开始

2012-08-20新聞

TA在排行榜Top1000

发帖:NO. 9

在线:NO. 102

今日最高分:0

今日排行:未上榜

徐濠縈冷戰Eason:預o左玩完
[轉貼自on.cc - 東方日報]

Video Link:
http://orientaldaily.on.cc/cnt/e ... 0820/00282_001.html

時裝達人徐濠縈(阿徐)天生一副cool爆樣,一舉一動均受大眾注目,大花筒愛花錢愛夜蒲,甚至帶女逃學歐遊,受盡批評的她不怨不恨,只有默默接受。阿徐在本報一連五天專訪真情剖白,訴說愛恨歲月及時裝經,更大爆與老公陳奕迅(Eason)的「七年之癢」,曾一度分房而睡,婚姻備受考驗!"相對不發一言 似是你共我有了默契 永不要幼稚的罵戰 但表情彼此表情悄悄地暗示這是冷戰 錄自王菲《冷戰》"

同Eason未結婚之前我已經冇做娛樂圈,有兩、三年都游手好閒吃喝玩樂,嗰時我冇收入,又同Eason一齊住,佢畀家用我都好正常,有乜問題?又係個男人開口叫我唔好做,同埋佢有能力養到我,點解唔可以畀家用我使,我覺得自己使得好光明正大,嗰個係我男友,都係我半個老公。

感情轉淡冇安全感

但當你同一個人耐咗就唔會有激.情,可能連愛情都冇,只得感情,如果我話冇嗌過交你都唔會信!好坦白講,我哋曾經有「七年之癢」,我成日同人講相處到五年、七年嘅時候好易有暗湧,你捱得過就捱得過,捱唔到就bye bye!嗰段期間我哋有過好大問題,係一個轉捩點,有諗過分開。為乜?可能佢當時太紅太忙,冇乜時間陪我,但未至於唔理我,佢有時做完嘢未必即時返屋企,會同同事或朋友有下場,我又同自己朋友去夜蒲,就算旅行都未必一齊去,感情愈嚟愈轉淡,關係好疏離,各有各咁,唔係好關第三者事,加上當時我冇嘢做,靠佢養,好冇安全感,我同自己講,算啦!唔可以再係咁落去,我要搵嘢做,搵條出路畀自己,都預咗可能會分手,既然係咁就要鋪排過我嘅新生活,嗰段暗湧時間真係好難過,呢一世都唔會唔記得,03至04年係大家最有問題嘅一年。

朋友緊張從中調解

我哋冷戰咗幾個月,呢段時間只有相熟朋友知道,佢哋不停勸我兩個,問大家一齊咁耐做乜分開,我哋又唔可以畀外界知,因為分開係好大件事,要深思熟慮,唔可以今日話分手、聽日又喺番埋一齊,到後日又話再分手,唔可以咁兒戲。冷戰期間我搬唔到出去,惟有一個瞓廳、一個瞓房,連身邊朋友都唔知,我嗰時都諗緊呢段感情會冇,身邊好友都冇放棄,得閒兇嚇佢、得閒又兇嚇我,話咁難得搵到個咁明白同瞭解你,又畀你去玩,唔似有啲男人咁專制,管住你。講真,Eason真係好畀自.由我,仲好關心同支持我,我有諗如果分開咗會唔會搵得番好似佢咁好嘅男人,最重要係大家互相明白,卒之有日諗通咗就搬番同一間房。

口述:徐濠縈 筆錄:名人組

徐濠縈與老公陳奕迅經歷過「七年之癢」後更珍惜與愛錫對方。

(設計對白)

陳奕迅與徐濠縈的婚宴,幸福滿瀉。

女兒陳康堤是陳奕迅與徐濠縈的掌上明珠。

徐濠縈獲老公大讚打扮入時又懂做生意。

陳奕迅爆料 愛幫老婆執衫

陳奕迅和徐濠縈結婚多年承受不少是非,包括不滿阿徐大使、和謝安琪傳緋聞等,但看Eason今年突然飛往巴黎會合在當地的阿徐,給她一個驚喜浪漫的慶生外,更聲稱要努力養生造人,就知道風風雨雨也不損兩人的感情。

Eason說很愛阿徐cool爆的樣子,反而自己有時會像女生般跟對方撒嬌,感覺上很依靠對方,並說兩人多愛以短訊來溝通。曾言愛女人叻及靚的Eason,大讚阿徐打扮入時,並自爆是老婆奴。原來Eason有個小習慣,就是愛替阿徐執衫:「我嘅癖好係執嘢,每次佢返屋企換完衫,我會親自將佢啲衫摺好放入衣櫃。」

Eason續說外間指阿徐大使全是虛構,反而大讚對方開時裝店打理得頭頭是道兼有錢賺,難怪傳出婚變時他不禁爆粗說:「亂寫一通!我們好得很!」

Eason早前炮製驚喜,飛往巴黎為老婆慶祝生日。

有異性冇人性

Eason心地好好,一定孝順過我,因為我係有異性冇人性,拍拖時只掛住男友,結咗婚就掛住老公,依家做咗人阿媽,當然掛住個女先,然後先理屋企人,但唔代表我同屋企關係惡劣,反而感情好好。其實我性格好男仔頭,好鍾意玩,成日嘻嘻哈哈,做咗媽咪都係咁去玩,或者得閒做嚇運動,唔鍾意匿喺屋企,所以畀外間錯覺我成日掛住玩,同屋企人關係唔好。

雖然我離開咗娛樂圈,但同呢個圈嘅人有接觸,Eason係我見過嘅人之中最冇機心嘅人,佢只忠於自己歌唱事業,無論對前輩、後輩都係用心對待,唔似有啲人好冇禮貌、見人講人話見鬼講鬼話,又或者背後講人是非,甚至對人好係有目的。我覺得好難得,尤其喺娛樂圈,總之老公又好、朋友又好,都係好難搵!其實Eason都算一個浪漫嘅人,佢太忙好難製造驚喜,相反我太得閒好易發現佢嘅驚喜,真係好好笑。

同千嬅成好友

娛樂圈無疑係花花世界,但引誘呢樣嘢到處都會存在,我哋兩公婆都講個「信」字,對啲所謂嘅傳聞同緋聞都唔會理,之前話我喺千嬅手上搶走Eason,我諗佢哋喺華星年代有拍拖,話我係第三者我唔想爭拗,我同千嬅依家係好好朋友,時間未必證明一切,但會說出真話。至於阿Kay(謝安琪)我就冇咁熟,Eason同佢熟啲,佢哋之間嘅緋聞我唔清楚,惟有信佢,係咪先?不過我都信佢哋冇嘢,我對Eason有信心。

我哋經歷咁耐行到依家,坦白講唔會好似熱戀期咁sweet,每一pair都係咁,要學識遷就同欣賞對方優點,珍惜擁有一切!

徐濠縈對於老公陳奕迅與謝安琪投以信任票。

陳奕迅與楊千嬅再見亦是朋友,更與徐濠縈成為好友。

翁媳和諧 冇敗家

我一向同長輩溝通冇Eason咁叻,唔知幾時去拜候老人家或者氹佢哋開心,但唔代表我同Eason屋企人交惡,反而大家相處得好好,我唔係特別孝順,但唔代表唔孝順,我哋搬出去住過二人世界好正常,但又話我婆媳有問題!我都唔明,點解到依家都話個老人家唔鍾意我,我對老人家好唔需要做畀大家睇,係咪翹住老爺奶奶手行出嚟畀人影先至叫孝順先?我冇同佢哋唔啱,佢哋從來冇畀說話我聽。

最荒謬係當年話我大使搞到Eason要四處籌醫藥費醫老爺,你覺得有冇可能?如果我大使到咁敗家,搞到Eason連爹哋嘅醫藥費都攞唔出,你估佢唔休咗我咩!你話係咪先?

徐濠縈坦言對老爺的孝心毋須刻意「做」出來。

緣定今生愛才華

我同Eason係好朋友介紹認識,佢冇追過我,我哋好自然走埋一齊,我覺得由朋友到瞭解好過一見鍾情或者貪靚仔,我鍾意另一半有內涵,可以令我崇拜同仰慕,唔叻過我就唔掂!男人專注工作時最吸引我,我見Eason喺台上表演時真係好charming,令我好崇拜同佩服佢,好似變咗個小fans,哈……。

阿徐大讚陳奕迅在台上忘我演出很有魅力。

发帖:NO. 263

好好在一起便是最大的幸福。徐哥,吹妈,包包简单的过无视一切便安好。

发帖:NO. 233

eason 好男人啊~

发帖:NO. 15

在线:NO. 129

佢做咩無喇喇講d咁ge衰野:L

发帖:NO. 247

在线:NO. 129

开心

爱吹吹,冇错!

发帖:NO. 124

在线:NO. 993

EASON是好男人的榜样

緋聞女王嘆無奈

我性格好男仔頭,覺得同男仔傾偈會舒服啲,其實我男性朋友都唔少,有時仲會單獨傾心事,我同男性朋友係特別投契啱傾,唔代表要嚇嚇幫我製造緋聞,最記得問我係咪同劉浩龍拍拖,咁都問得出,覺得好無奈,就連同Kelvin Poon去游水都被講一餐,嗰啲所謂緋聞男友,Eason全部都識,我試過有一年生日,成十一個緋聞男友同我慶祝,仲影咗一張大合照添!

徐濠縈表示所謂的緋聞男友全是Eason認識,與劉浩龍扯上關係感到荒謬。

劉浩龍與祖兒感情好 (與臣相關)

劉浩龍(師兄)自爆「龍兒戀」後,惹來四方八面抨擊。拍劇潛水多時的他昨日終公開露面,他稱因忙於拍劇,故未有出席電影《DIVA華麗之後》首映及一切宣傳。問他與女友容祖兒多久沒見?他避答:「講番工作。」為拍劇增肥廿磅的他希望盡快減肥,問是否祖兒不鍾意?他說:「自己唔鍾意。」

師兄於台上被卓韻芝追問感情生活,他說:「開心嘅,生活上開心。(感情有壓力?)冇喎。」再問與祖兒是甚麼關係?他停頓十秒,忍不住偷看阿芝手上的問題,阿芝惟有問:「陳奕迅覺得你唱歌點?」他說:「幾好。(咁上一條問題呢?)都係幾好。」

劉浩龍與祖兒感情好 (與臣相關)

劉浩龍(師兄)自爆「龍兒戀」後,惹來四方八面抨擊。拍劇潛水多時的他昨日終公開露面,他稱因忙於拍劇,故未有出席電影《DIVA華麗之後》首映及一切宣傳。問他與女友容祖兒多久沒見?他避答:「講番工作。」為拍劇增肥廿磅的他希望盡快減肥,問是否祖兒不鍾意?他說:「自己唔鍾意。」

師兄於台上被卓韻芝追問感情生活,他說:「開心嘅,生活上開心。(感情有壓力?)冇喎。」再問與祖兒是甚麼關係?他停頓十秒,忍不住偷看阿芝手上的問題,阿芝惟有問:「陳奕迅覺得你唱歌點?」他說:「幾好。(咁上一條問題呢?)都係幾好。」

发帖:NO. 61

在线:NO. 592

吹吹   好幸福啊

发帖:NO. 44

在线:NO. 177

开心