QQ登录

只需一步,快速开始

楼主: Clarence_1

給Eason ; Katie Chan production工作人員 及 ECJ(HK) 工作人員的信

TA在排行榜Top1000

发帖:NO. 64

在线:NO. 202

奋斗

今日最高分:0

今日排行:未上榜

楼主嘅执着值得敬佩
    但系...又5使一定要尾场啊》。。。

发帖:NO. 35

在线:NO. 150

我開呢個post既原意係想主辦單位知道有fans排左十八個鐘都買唔到飛,希望第日可以再做得好d,前面有人提過五月天今年每人限買四張飛呢件事係想俾主辦單位參考令更多fans 都買到飛!並唔想比較邊個紅d,邊個比唔上邊個!希望大家可以尊重我開呢個post既原意!謝謝!

深深感受到樓主的不忿!!
    就算唔追尾場,開咁多場都咁難買飛, 真係淒涼..不過好彩幸運地在ECJ訂到兩張
    但冇得揀日子,我都唔知自己去唔去到(演唱會期間有段日子人不在HK ), 唯有搏下睇下拎到邊日再算啦...

對我而言,最唔高興唔好話死唔死忠追唔追到尾場
    係而家D CONCERT好難買飛,
    但有時真真正正入到場係成行成格吉晒咁 (ps.講緊都係貴飛位)
    一係呢就d根本興趣不大的人拎免費飛去kill time, 睇到一半嗌悶嗌唔識d歌
    呢樣係最令人討厭的事!!!!

唉...只能對呢個商業社會的運作感無奈
    家陣開concert似乎商業應酬係主菜...fans/樂迷能真正參與只係配菜...本末倒置!!

唔通真係要自己比$請D南亞裔人士幫手買!?

发帖:NO. 283

开心

我都好想睇最后个场啊,我相信我有生之年一定可以睇到既

发帖:NO. 101

在线:NO. 609

开心

习惯就好~世界从来都不是这么公平
    利益关系纠葛不是几句话或者死忠fans就可以破解的~
    我看开了~

我將這封信轉發于新浪微博,注明了出處和原作者,如果覺得不滿需要刪除請聯繫我,一定會儘快處裡,多謝。

我將這封信轉發于新浪微博,注明了出處和原作者,如果覺得不滿需要刪除請聯繫我,一定會儘快處裡,多謝。 ...
    六歲當天 发表于 2013-4-22 07:50

絕對唔會呀! 我的用意只是希望未來主辦單位做得更好讓更多真心喜歡eason的fans能入場觀賞, 謝謝你的轉發!

回复 84# Clarence

你是香港的EF嗎?

回复  Clarence

你是香港的EF嗎?
    六歲當天 发表于 2013-4-22 08:13

係呀, 香港的fans

我都想讲句。。我每次只能认命买黄牛。佛山时候嘅1280/张,上海嘅1580/张,广州嘅2380/张,到这次香港嘅。。。。无奈

发帖:NO. 39

在线:NO. 453

回复  KLY

五月天場數少 加上外國人來港演的都只有 4張
    重點 : 五月天比不上陳奕迅 ...
    明天 发表于 20/4/2013 12:49

完全不認同你所說的...你有沒有看過mayday??佢地都係因為知道上年很多歌迷買唔到飛
    個個都拉banner響場館門口求飛..所以今年先改每人公售限買4張
    比機會多d真正既fans買到飛入場..
    你話mayday場數少??係少過Eason..但比起好多香港歌手係多好多場..
    而且佢地每年都黎HK開..你估假架..一定係有人支持先可以每年都黎HK開Concert
    如果唔係主辦單位每年咁"si"錢~你估佢地仲肯咩..

另外你要數外國人..唔係本地歌手黎hk開show..大部份都係公售每人10張架啦

发帖:NO. 39

在线:NO. 453

我開呢個post既原意係想主辦單位知道有fans排左十八個鐘都買唔到飛,希望第日可以再做得好d,前面有人提過 ...
    Clarence 发表于 20/4/2013 15:57

明白你..真係唔好將其他人跟Eason對比..每個歌手/組合都有佢地既生存之道..都有佢地既fans支持
    我加場個日之前個晚都有去排隊.個晚半夜去到排第5..仲諗緊自己有冇機會買到飛
    點知到我個刻已經買哂..我個下個心都沉一沉..真有想痛哭既感覺
    點解排左成晚都買唔到一張..我之前4位都買到.,
    而頭3位南亞人擺明係幫人排..因為到09:55有位年青本地人插入去..代替佢地既位置買飛
    個心真係實左..見到黃牛咁做又做唔到任何野..只可以用說話單打佢..
    但都係沒用的..飛佢已有手..我..跟我既朋友就只餘..心痛及失望..

完全不認同你所說的...你有沒有看過mayday??佢地都係因為知道上年很多歌迷買唔到飛
    個個都拉banner響 ...
    森美菜菜子 发表于 2013-4-24 09:40

認同, 我好欣賞五月天fans既團結令到主辦單位聽到佢地既聲音, 繼而作出改善.
    我都好希望所有eason fans 可以團結起來令到主辦單位知道問題所在, 可以有改善.

明白你..真係唔好將其他人跟Eason對比..每個歌手/組合都有佢地既生存之道..都有佢地既fans支持
    我加 ...
    森美菜菜子 发表于 2013-4-24 09:49

好慘呀, 今次真係好多人訓街都買唔到, 以前都冇咁誇張